Probiotikum kúra alkalmazása. Hogyan előzzük meg a bajt?

Sajnos még nagyon sokan nem fordítanak kellő figyelmet a betegségek megelőzésére. A legtöbb ember akkor próbál megoldást találni, ha egy probléma már jelen van az életükben. Probiotikum kúra alkalmazása, de miért lehet szükségünk erre?

Gondoljunk a gyermekekre, az ő immunrendszerük sokkal erőtlenebb a felnőttekéhez képest, ebből adódóan ők jóval fogékonyabbak a fertőzésekre. Függetlenül a kortól, az óvodás, vagy iskolás gyermekeket megfigyelve, szinte minden második gyermeket érint valamely időszakos megbetegedés. Amikor egyes betegség legyengít a szervezetet, antibiotikumok kúrára lesz szükség. Az antibiotikumok megszűntetik a problémákat, viszont ezzel párhuzamban komoly károkat is okoznak. Súlyosan sérül a bélflóra, ugyanis az antibiotikumok hatására az emésztést segítő probiotikus baktériumtörzsek nagy mértékben károsodnak. A legtöbb esetben hasmenést, vagy levertséget, esetlegesen szűnni nem akaró sírást okoz. A kellemetlen panaszok elkerülése érdekében erősen ajánlott a probiotikum kúra, még gyermekek esetén is. Az antibiotikumos készítmények és a probiotikumok pótlása egy időben nem ajánlott. Hogyan kell alkalmazni? Az antibiotikum beszedése és a probiotikum szervezetbe való jutása között teljen el legalább 2 óra, hiszen az antibiotikumok esetlegesen semlegesíthetik a probiotikumok jótékony hatásait.

Felnőttek esetén is ajánlott az antibiotikumos kúrák ideje alatt, illetve után, pótolni a probiotikumokat. Ezt nevezzük probiotikum kúrának. Érdemes utána járni, hogy a hasmenés, valamint a rossz közérzet, illetve a puffadás szinte minden felnőtt embert érintő probléma. A probiotikumok – jótékony baktériumok – képesek olyan anyagot termelni, amely az emésztőszervrendszer egészségét szolgálja. Mindemellett, a probiotikum kúra megvéd a gombák elszaporodásában. Itt megemlítendő a sokakat érintő Candida gomba túlzott elszaporodása, amely ellen nagyon sokat tehetünk egy megfelelő probiotikumos kúra alkalmazásával.

Milyen károkat okoz az antibiotikum? Miben segíthet a probiotikum kúra?

A legyengült immunrendszer a sérült bélflóra állapotának köszönhető. Az antibiotikum kúra egyik mellékhatása a hasmenés. A legtöbb esetben, probiotikumok hiányában a rossz baktériumok telepednek meg a bélben, melyek bélgyulladást okozhatnak. Szélsőséges esetben akár a bélfal is átszakadhat, amely súlyos hashártyagyulladással párosul.

A probiotikum kúra időszakos alkalmazása nagyon fontos lenne minden ember számára, még az egészséges embereknek is. A probiotikumok jelenléte számos betegségtől képes megóvni a szervezetet. Figyeljünk arra, hogy a probiotikum kúra ne csak túzoltás legyen. Ne csak akkor alkalmazzuk, ha nagy a baj. Az antibiotikummal kezelt kúrák után mindenképp helyre kell állítani a bélflórát, hiszen óriási terhelésnek van kitéve a szervezet. A probiotikum kúra ezen problémán segít.

A probiotikumok, gyakorlatilag a vastagbélben élő hatékony baktériumok, amelyek jótékony hatással vannak a szervezet számára. A probiotikumok megfelelően segítik a bélflóra egyensúlyának fenntartását, ennek eredményeképp, folyamatos pótlásukkal, a probiotikumok megakadályozzák a kártékony baktériumok elszaporodását. Ha nincsenek bennünk kártékony baktériumok, akkor jó eséllyel a betegségek is elkerülhetnek bennünket. A probiotikumok ugyanakkor vitaminokat termelnek, és segítik az ásványi anyagok hasznosulását.

Milyen gyakran érdemes a probiotikum kúrát alkalmazni?

A probiotikum kúra, mint gyerekeknél, mint felnőtteknél egyaránt fontos. Javasolt egy kúrát a tavasz beköszöntével elkezdeni, hiszen a téli hónapok után esetlegesen a betegségek által legyengült, vagy gyógyszerszedések által károsult bélflórát csak probiotikumokkal lehet helyreállítani. A téli időszak megkezdésével pedig megelőzés és immunerősítés céljából erősen ajánlott a probiotikum kúra.

Probiotikumok pótlására tökéletes megoldást jelenthet a Probiotix kapszula, mely a Natural Swiss egyik legkelendőbb terméke jelenleg. Itt olvashat utána a Probiotix készítmény összetételéről, valamint jótékony hatásairól.

A probiotikumok szedése egész évben ajánlott. Huzamosabb időn át alkalmazott szedése nem okoz sem kellemetlenséget, sem veszélyes mellékhatást. Probiotikumokban gazdag táplálék lehet a savanyított tejtermék, ilyen a joghurt, vagy a kefír, viszont ezek nem nyújtanak teljes körű segítséget a szervezet számára.

Probiotikum kúra alkalmazása segít az allergia és az ekcéma ellen is?

Probiotikum kúra hosszútávú alkalmazása csökkentheti a légúti fertőzések számát, mindemellett különösen fontos szerepet játszanak az allergiás betegségek megelőzésében és kezelésében egyaránt. Gyors és igen látványos eredményt produkál a probiotikum kúra folytonos alkalmazása. Különösen az atópiás ekcémában szenvedő beteg figyelmébe ajánlott a kúra alkalmazása.


Felhasznált szakirodalom, szakfordítás:
Probiotic Therapy for IBS http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2886445/
Probiotics and Prebiotics http://patient.info/doctor/probiotics-and-prebiotics


Hirdetés:
Hirdetés: