Probiotikum ár, az optimális készítmény kiválasztása

Milyen szempontok alapján vásároljunk?

A bélrendszerben található hasznos baktériumflóra jelentőségét nem lehet elégszer hangsúlyozni. Élettani szerepe miatt létfontosságú a bélflóra egyensúlyának folytonos szinten tartása, amelyekben segítségünkre lesznek a probiotikumok.

A probiotikumok fontosságáról már az Ószövetségben is találunk utalást, hiszen Ábrahám hosszú életének titka a savanyított tej fogyasztásában rejlik. A híres orosz biológus, Mecsnyikov Nóbel-díjat kapott a Lactobacillusok káros baktériumokkal szembeni jótékony hatásának felfedezéséért.

A probiotikumos készítmények forgalmi meghatározása

A WHO definíciója azt mondja ki, hogy a probiotikum elnevezés olyan élő, megfelelő számban jelen levő mikroorganizmusok, melyek jótékony hatást gyakorolnak a gazdaszervezetre.

A bélflóra egyensúlyának felborulása

A leggyakrabban előforduló ok a baktériumok és/vagy vírusok okozta hasmenés, az antibiotikum-kezelés, de a helytelen életmód, az alkoholfogyasztás, a dohányzás, a stressz és a nem megfelelő étkezés is összefüggésbe hozható a bélflóra egyensúlyának felborulásával.

Az optimális probiotikum ár, hogyan válasszuk ki a megfelelő terméket?

Az optimális termék kiválasztása előtt érdemes a felmerült panaszokat rangsorolni. Ezek alapján képet kaphatunk, hogy antibiotikumos kezelés, esetleg vírusfertőzés vagy nem megfelelő táplálkozás áll a problémák hátterében. Mindezek azért fontosak, mert ehhez igazítva ajánlott a probiotikumok pótlása, például krónikus IBS esetén nagyobb kiszerelési egység a javasolt.

Kisbabáknak probiotikumos cseppeket javasolt adni, gyermekeknek rágótablettát, granulátumot, vagy ampullát, a felnőtteknek pedig probiotikumos kapszulát.

Az optimális ár mindig a készítménytől függ. Nem mindig az olcsóbb a jobb! A megfelelő ár nem az olcsóbb kiszerelésre értendő. Sokszor a jó marketing reklám miatt előtérbe kerülő termék a legismertebb, igen ám, de a megfelelő termék kiválasztása nem ár függő, hanem, hogy a készítmény minél több baktériumtörzset tartalmazzon. Kizárólag olyan termékek közül válogassunk, amelyeken fel van tüntetve a baktériumtörzsek mennyisége, darabszáma és fajtái, hiszen a probiotikum kúra hatékonysága jelen tényezők függvénye.

A Natural Swiss probiotikumos készítménye, a Probiotix, miért lehet ez a legjobb választás?

Hasonlítsa össze a Probiotix kapszula és más konkurens termékek összetevőit.

  • A készítmény életképes baktériumfajokat tartalmaz, amelyek fagyasztott vagy szilárd állapotban vannak jelen a kapszulában.
  • A Swiss Probiotix 10 jótékony baktériumfajt tartalmaz, a többi készítmény esetén ez a mennyiség nagy átlagban 1-5 között van.
  • A Swiss Probiotix fagyasztott-szárított por formában, kapszulákban kerül forgalomba, tejet nem tartalmaz.
  • A Swiss Probiotix kapszula a bélben oldódik, így ellenáll a gyomorsavnak.
  • A Swiss Probiotix 8 milliárd jótékony baktériumot biztosít a szervezet számára.

A Swiss Probiotix nem tartalmazza az alábbi összetevőket: búza, koffein, szója, kukorica, cukor, tojás, tej, tartósítószer és színezék.


Hirdetés:
Hirdetés: