Miért van szükség probiotikumokra?

Nap, mint nap sokbillió mikroorganizmus kerül a szervezetünkbe, illetve az emésztőrendszerünkbe. Ezek között vannak azok a káros és hasznos baktériumok (probiotikumok), amelyek felépítik a bélflórát és ezen keresztül nagymértékben meghatározzák az emésztőrendszer, illetve az immunrendszer működését. Ne feledjük ugyanis, hogy a szervezet védekezési képessége, mintegy 70-80 százalékban a bélflóra állapotán múlik, azért van szükség probiotikumokra, hogy ez a védelmi vonal megfelelően működjön.

Miért van szükség probiotikumokra a bélflóra helyreállításhoz?

A bélflóra akkor dolgozik hatékonyan, ha a hasznos bélbaktériumok aránya megközelíti az ötven százalékot, egyes megközelítések szerint a 85-90-et. Ehhez képest, a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet és a Pécsi Tudományegyetem hároméves közös kutatása kimutatta, hogy Magyarországon a felnőtt lakosság bélflórájában, mindössze 12 százalékban képviseltetik magukat a hasznos mikrobák, miközben az Európai Unióban ez az arány 40 százalék körül mozog, csecsemőkorban pedig a bélbaktériumok 90-95 százaléka probiotikum.

Pedig a probiotikus baktériumok döntően befolyásolják a szervezet egészségét. Mivel az immunrendszert mintegy 70-80 százalékban tulajdonképpen az emésztőrendszer, illetve ezen belül a bélflóra alkotja, ha a probiotikumok száma a bélben csökken, ennek az egész szervezet látja kárát. A probiotikumok képesek megakadályozni a patogén mikroorganizmusok szaporodását – egyszerűen megtapadnak a bél belső falán és nem hagyják tápanyaghoz jutni a kórokozókat –, vitaminokat termelnek, közreműködnek a tápanyagok hasznosításában (ezáltal az emésztésben), lebontanak olyan anyagokat pl. a cellulózt, amivel a szervezet egyébként nem tudna mit kezdeni. Ha a probiotikumok aránya az ideális alá esik, felborul a bélflóra egyensúlya, ami számos kellemetlen tünettel, többek között emésztési zavarokkal, hányingerrel, puffadással, hasfájással jár, de idővel akár gyulladásos, sőt daganatos megbetegedések is kialakulhatnak. Ezért kell egyensúlyban tartani a bélflórát, amit a probiotikumok bevitelével lehet elérni. A Probiotix tartalmazza mindazon probiotikum törzseket (10 válogatott jótékony baktériumfajból áll, kapszulánként 4 milliárd sejtet tartalmaz), amelyek hatékonyan és gyorsan visszaépítik a sérült bélflórát. Mivel a Probiotix kapszula ellenáll a gyomorsavnak és csak a bélben oldódik, garantált, hogy a készítményben található jótékony probiotikumok, a Bifidobacterium lactis, az Enterococcus faecium, a Lactobacillus acidophilus, a Lactobacillus paracasei, a Lactobacillus plantarum, a Lactobacillus salivarius, a Bifidobacterium infantis, a Bifidobacterium longum, a Streptococcus thermophilus és a Lactobacillus lactis sértetlenül kerülnek rendeltetési helyükre!

Hirdetés:
Hirdetés: