Lactobacillus paracasei

Ha probiotikum kúrát tartunk, a Lactobacillus paracasei pótlásáról is mindenképpen gondoskodjunk. Ez a probiotikus baktérium ugyanis kulcsszerepet játszik a bélflóra egyensúlyának helyreállításában és megőrzésében. Megfelelő mennyiségű jelenléte tehát alapvetően befolyásolja szervezetünk működését, ezen keresztül egészségünket és életminőségünket.

Elősegíti a tápanyagok megfelelő felszívódását, szinte elengedhetetlen az emésztőrendszer optimális működéséhez. Mivel képes a laktózból tejsavat előállítani, bevitele kifejezetten ajánlott a laktózérzékenységben szenvedőknek. A Lactobacillus paracasei részt vesz a B2-, a B6-, a B12- és a K-vitamin előállításában, ezáltal erősíti a csontokat és a fogazatot, támogatja a véralvadást, valamint a fehérjék hasznosulását. Növeli a szervezet természetes védekezőképességét, javítja az immunrendszer működését, erősíti az immunválaszt, mérsékelheti a pollenallergia és az influenza tüneteit.

A bélflóra rendkívül érzékeny a külső hatásokra, mint például a helytelen táplálkozás, az utazás, a hosszantartó stresszes állapot, az orvosi beavatkozások, a gyógyszeres kezelés. Ezek következtében felborulhat az egyensúlya, aminek számos, negatív következménye lehet.
Nemcsak emésztésünk válhat nehézkessé, romlik a hangulatunk és a teljesítőképességünk, de a szervezetünkben levő kórokozók is elszaporodhatnak. Ennek jelei többek között a különféle fertőzések, gyulladások. A Lactobacillus paracasei megemelt bevitele, az emésztés javítása mellett a gyulladások megszüntetésére is alkalmazható, főként a légzőszervek és az emésztőrendszer esetében. Különösen hatékony a Salmonella enterica és a Heliobacter pylori baktériumokkal szemben, méghozzá úgy, hogy megakadályozza ezeknek a patogén mikroorganizmusoknak a szaporodását. Mérsékli az antibiotikumkúra okozta emésztési panaszokat, csecsemőknél és gyermekeknél a hasmenés kockázatát, valamint segít helyreállítani az egészséges ürítést. Szintén sikerrel alkalmazható felnőtteknél a hasmenés és a székrekedés kezelésére, illetve az irritábilis bél szindrómához járuló panaszok (ilyen a hasmenés is) enyhítésére.
Nagyszerű vitalizáló, növeli a szervezet energiaszintjét, fogyasztása kifejezetten ajánlott krónikus fáradság kezelésére. Csonterősítő tulajdonsága miatt, a menopauza időszaka alatt is jó szolgálatot tehet, hozzájárul a természetes csontritkulási folyamatok lassításához.
A Lactobacillus paracasei megtalálható a legtöbb erjesztett tejtermékben, illetve a minőségi, probiotikus étrend-kiegészítőkben.

Források:
https://nutritionj.biomedcentral.com/track/pdf/10.1186/1475-2891-8-4
https://www.globalhealingcenter.com/natural-health/lactobacillus-paracasei-the-health-benefits-of-probiotics


Hirdetés:
Hirdetés: