Jótékony szimbiotikumok

A szimbiotikum funkcionális – azaz betegségmegelőző és egészségmegőrző – táplálékkiegészítő amely a lehető leghatékonyabban támogatja a bélflórát, segít megőrizni, illetve visszanyerni egyensúlyi állapotát. Titka abban rejlik, hogy probiotikumok és prebiotikumok egyaránt megtalálhatók benne, méghozzá az ideális arányban.

A jótékony szimbiotikumok megfelelő összetétele

A szimbiotikum összetétele akkor megfelelő, ha a szükséges arányban és mennyiségben tartalmaz élő és aktív probiotikum törzseket, valamint a szervezet – és a kártékony patogén baktériumok – számára megemészthetetlen, azonban a probiotikumok legfontosabb táplálékának számító, prebiotikumokat (probiotikus élelmi rostok, pl. inulin).

Ezek hiányában a jótékony bélbaktériumok jelentős része energiaforrás nélkül maradna, és elpusztulna. A prebiotikumok mindemellett, segítik a probiotikum törzseket a vitaminok előállításában, hatásukra javul az ásványi anyagok felszívódásának hatékonysága is. Nem csupán a probiotikumok számára fontosak a prebiotikumok: lebontásuk során ugyanis olyan zsírsavak képződnek, amelyek támogatják a bélnyálkahártya sejtjeinek működését, segítenek megakadályozni a bélbetegségek kialakulását.

A szimbiotikum tehát a probiotikumok és a prebiotikumok ideális keveréke, mely erősíti az immunrendszert, megóvja az emésztőtraktus nyálkahártyáját a káros baktériumok támadásaival szemben, valamint hozzájárul ahhoz, hogy a szervezet egészsége szempontjából nélkülözhetetlen bélbaktériumok megfelelő mennyiségben legyenek jelen a bélflórában.


Hirdetés:
Hirdetés: