Enterococcus faecium

A vastagbélben élő probiotikumok közé tartozik az Enterococcus faecium baktérium, amely alapköve a bélflóra természetes ökoszisztémájának. Sokoldalú egészségvédő hatásai miatt, gondoskodjunk arról, hogy mindig megfelelő mennyiségben legyen jelen a szervezetünkben. Ez a tejsavbaktérium a gyomor és a belek mellett az ember bőrén is megtalálható.

Hogyan óvja az egészségünket az Enterococcus faecium?

Több okból is érdemes fenntartani, illetve növeli az Enterococcus faecium probiotikum számát az emésztőrendszerben, ami viszonylag egyszerű feladat, ugyanis ez a baktérium, szinte egyedülálló módon, érzéketlen a gyomorsavra.
Legfontosabb tulajdonsága, hogy segítségével gyorsabban és megbízhatóbban állítható vissza a bélflóra egyensúlya, mivel legalább két módon akadályozza a káros baktériumok, gombák és vírusok szaporodását: megköti az életben maradásukhoz szükséges tápanyagokat, valamint rátapad a bél nyálkahártyájára, ezáltal szó szerint elveszi a helyet ezektől a patogén mikroorganizmusoktól. Ezt a képességet akkor is kamatoztathatjuk, amikor a bélflóránk egyensúlya az antibiotikumok szedése miatt bomlik fel. Ha a kúra alatt és közvetlenül utána Enterococcus faecium tartalmú élelmiszereket fogyasztunk, elkerülhetjük a bélflóra károsodását.

Támogatja az emésztést, javítja a tápanyagok hasznosulását és általában az anyagcserét.
További jótékony hatása, hogy bakteriocineket termel, így természetes antibiotikumként működik. Részt vesz a különböző fertőzéseket okozó baktériumok elpusztításában. Ezeken kívül az Enterococcus faecium erősíti az immunrendszert, javítja az immunválaszt. Mint a legtöbb probiotikum, az Enterococcus faecium baktérium is jól használható az akut-, krónikus-, illetve az antibiotikumok okozta hasmenés kezelésére, míg állatkísérletekben fokozta a természetes zsírégetést.
Más probiotikus törzsekhez képest óriási előnye, hogy nem ürül ki gyorsan, hanem sokáig a bélrendszerben marad, azaz egészségvédő tulajdonságaira mindig számíthatunk.
Könnyen hozzájuthatunk, hiszen megtalálható többféle sajtban és kefirben, ahogyan a jó minőségű probiotikum étrend-kiegészítők is tartalmazzák.

Hivatkozások:
https://www.sciencedirect.com/topics/medicine-and-dentistry/enterococcus-faecium
https://nootriment.com/enterococcus-faecium


Hirdetés:
Hirdetés: