Bifidobacterium breve

A Bifidobacterium breve egy olyan probiotikus, tehát jótékony baktérium, amely megtalálható az egészséges, anyatejjel táplált kisgyermekek szervezetében. Felnőttkorban általában csökken a mennyisége, ennek eredményeképpen egészségügyi panaszok, akár betegségek is kialakulhatnak.

Javítja az anyagcserét, hatékonyabbá teszi a gyulladások és fertőzések kezelését, valamint elősegíti a fogyást. A Bifidobacterium breve jelentős mértékben hozzájárul a bélflóra egyensúlyának helyreállításához és megőrzéséhez, ezzel pedig az immunrendszer megfelelő működéséhez.

Az ételek lebontásában résztvevő ecetsavat és tejsavat termel, így nemcsak a bélflóra egészségének megőrzésével, hanem közvetlenül is támogatja az emésztést.
Szabályozza a bélrendszer pH-értékét, ezáltal olyan közeget képez, amelyben a káros mikroorganizmusok nem képesek növekedni, ennek következtében elpusztulnak, illetve szaporodásképtelenné válnak.

Természetes antibiotikumokat állít elő, sikeresen alkalmazható a bélrendszerben, a szájban és a hüvelyben is fertőzést okozó Candida albicans gomba, valamint a vastagbélgyulladás és a hasmenés kialakulásában szerepet kapó Escherichia coli baktérium ellen. További hatása, hogy segíthet megszüntetni a krónikus székrekedést, a puffadást és az antibiotikum kúrához társuló híg székletet.

Mivel képes csökkenteni a bélfal irritációit, ezért megemelt bevitelével a már említett bélgyulladás mellett megelőzhetők, illetve kezelhetők a gyomorfekély és az IBD. Szintén segítségünkre lehet az irritábilis bél szindróma (IBS) tüneteinek enyhítésében. A Bifidobacterium breve a fogyókúra hatékonyságát is növelheti, ugyanis gátolja a zsírok felszívódását, ezzel akadályozza a zsírlerakódást, ráadásul az éhségérzetet is jelentősen csillapítja. Csecsemők esetében pontosan fordított a hatása, ugyanis fokozza a kicsik súlygyarapodását.

Megtalálható erjesztett tejtermékekben, mint például a joghurt, és a kefir, a kombuchában és a nyers savanyú káposztában. Ideális mennyiségben tartalmazzák a jó minőségű probiotikus étrend-kiegészítők. A Bifidobacterium breve kúraszerű fogyasztásakor ne feledkezzünk meg a táplálékául szolgáló prebiotikumok beviteléről sem. Prebiotikumot tartalmaznak a nyers zöldségek és gyümölcsök, egyes gyógygombák (shiitake), teljes kiőrlésű gabonák és olajos magvak.

Források:
http://worldofenzymes.info/probiotics/bifidobacterium/bifidobacterium-breve
https://www.globalhealingcenter.com/natural-health/bifidobacterium-breve-the-health-benefits-of-probiotics


Hirdetés:
Hirdetés: