Antibiotikumok és a bélflóra

Antibiotikumok hatása a bélflóra állapotára

Az antibiotikum számos, bakteriális eredetű betegség leküzdésére használhatók, ugyanakkor a vírusok ellen teljes mértékben hatástalanok. Nagyon fontos, hogy az antibiotikum tartalmú készítményeket kizárólag akkor használjuk, ha valóban szükség van rájuk, ugyanis az antibiotikum tartalmú gyógyszerek a szervezetbe kerülve, természetüknél fogva, a probiotikumokat is károsítják. Elpusztítják őket, de legalábbis meggátolják, lassítják a szaporodásukat. A jótékony mikroorganizmusok számának csökkenése miatt, felborul bélflóra egyensúlya, ami emésztési és emésztőrendszeri zavarokhoz, alhasi fájdalmakhoz, valamint az immunrendszer gyengüléséhez vezet. Utóbbi következtében előállhat az a furcsa helyzet, hogy a feleslegesen, vagy túlszedett antibiotikum, végeredményben újabb betegséget okoz: a legyengült immunrendszer következménye, hogy a szervezet védtelenebb a fertőzésekkel szemben, könnyebben kialakulhatnak működési zavarok, gyulladások és betegségek.

Nem véletlen, hogy az orvosok csak akkor írnak fel antibiotikumot, ha erre feltétlenül szükség van, vagy a tünetek 48-72 óra elteltével sem enyhülnek. Vírusos megbetegedés esetén előfordulhat, hogy a szervezetbe ok nélkül bevitt antibiotikum miatt, az antibiotikumra rezisztens baktériumok elszaporodnak.

Az antibiotikumot tartalmazó szerek bélflórára gyakorolt negatív hatásaival, illetve a sérült bélflóra regenerálásával kapcsolatos tudnivalókkal kapcsolatos cikkeinket, a fent található menüből tudja kiválasztani.


Swiss Probiotix®

Probiotikus kiegészítő - Swiss Probiotix®

Fagyasztott-szárított, szakszerűen összeállított kiváló hatású probiotikus étrend-kiegészítő, bélben feloldódó vegetáriánus kapszulákban. 10 válogatott jótékony baktériumfajból áll, kapszulánként 4 milliárd sejtet tartalmaz. A szakszerű összeállítás eredményeképpen biztosítja a szervezet számára a szükséges jótékony baktériumokat. Megfelel a vegetáriánus étrend követelményeinek.

Érdekel a Swiss Probiotix®


Hirdetés:
Hirdetés: