A vegán táplálkozás megszépít

Körülbelül öt évvel ezelőtt Victoria Hoff megismerkedett a veganizmus táplálkozási szokás rejtelmeivel. Weboldalán elmeséli saját történetet, ahol részletesen leírja tapasztalatait, hiszen nem volt könnyű az átmeneti időszak megélése számára. Victoria önszántából indult el a veganizmus útján, a változásokat szinte azonnal felfedezte a táplálkozásnak köszönhetően. Beszámolói szerint arcának színe heteken belül ragyogott, és kitisztult az arc bőre. Haja a hónapok előrehaladtával láthatóan erősebb, sokkal fényesebb és hosszabb lett. A legjelentősebb változást mégsem a külsejének átalakulása hozta. Az idő múlásával egyre több figyelmet szentelt a vegán táplálkozás alapanyagainak kiválasztására, mindemellett különös hangsúlyt fektetett a szervezetébe bevitt mérgek csökkentésére és a méregtelenítésre.

A veganizmus, azaz vegán, az állati eredetű ételek elhagyása hatást gyakorol a test szépségére

Az emberek túlnyomó része, akarva vagy akaratlanul, de mérget juttat a szervezetbe. Többségünk meg sem nézi mit veszünk, majd eszünk meg. Egyesek az olcsóságot, mások a kész ételek fogyasztását priorizálják, abban bízva, hogy amit megvesznek, az természetesen egészséges étel. Victoria számára az igazi áttörést a figyelmessége és érdeklődése hozta meg, hiszen elkezdte elolvasni a termékek címkéin szereplő összetételeket. Idővel a tudatossága és ismeretei által megtanulta kiválasztani azon termékeket, amelyek nem tartalmaznak mesterséges adalékanyagokat. Az új táplálkozási szokás, a veganizmus, igen hamar meghozta a jótékony hatását. Szemmel láthatóan feszesebb és szebb lett a bőre és a haja. Victoria beszámolói szerint az eddigi tapasztalatai alátámasztják a vegán táplálkozással járó pozitív változásokat, ezzel párhuzamban felhívják a figyelmet arra, hogy a bőr és a haj megszépülése összefüggésben áll a vegán étkezéssel.

Az egészséges táplálkozási szokások fajtái eltérőek. Egyes emberek a szénhidrát csökkentett étrendre, mások pedig a magas szénhidrát tartalmú ételeket részesíti előnyben, de akadnak olyan egyének, akik bőséges hús fogyasztására, vagy éppen kimagasló tejtermék fogyasztása mellett döntenek. Az orvostudomány által bizonyított táplálkozási szokás, amelyet megannyi kutatási eredmény támaszt alá, egy olyan táplálkozási forma, melyben a vörös húsok, a tejtermékek, a fehér lisztből készült készítmények, illetve a klasszikus fehér cukor fogyasztása erősen tiltott. Jelen információkkal szinte minden orvos rendelkezik, viszont kevés azon orvosok száma, akik ezt betegeikkel is megosztják.

A veganizmus, azaz a vegán táplálkozási szokásnak, illetve életmódnak köszönhetően – kizárólag egészséges alapanyagok -, a bőr szemmel láthatóan ragyogóbb lesz. Ennek magyarázata nagyon egyszerű, a víztartalomban kiemelkedően gazdag zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával ugyanis megtartható a hidratáltság, mindemellett az ezekben megtalálható vitaminok és ásványi anyagok segítenek a szervezet egészséges működésének megőrzésében.

Hogyan szépüljünk zöldséggel és gyümölccsel? Avagy a vegán táplálkozás megszépít

A vegán táplálkozás egyik közkedvelt alapanyaga az avokádó, melyben többszörösen telítetlen zsírsavak vannak. A kelkáposzta, mely magas vas és B-vitaminban, illetve omega-3 zsírsavakban bővelkedő diófélék és magvak szintén hozzájárulnak a bőr megszépítéséhez. A szépség ásványi anyagának nevezett szilícium a kígyóuborkában található meg. A kígyóuborka kettős funkcióval bír, felkarikázva a szemünk alatti táskákat tünteti el, fogyasztásával pedig növelhető a kollagén mennyiségének szintje a szervezetben, mindemellett táplálja a körmöket. Az avokádó, mely egészséges zsírokban gazdag, erősíti és táplálja a hajhagymákat. A napjainkban igen elterjedt chia mag, amely nem csak a szívünk erősítéséhez járul hozzá, hanem tele van vassal, és B-vitaminnal. Segít a töredezett, elgyengült, festés által roncsolódott hajat újra fényessé, egészségessé varázsolni. A kelkáposzta szintén hasonló összetevőkkel bővelkedik. Az antioxidánsok és zsírsavak - főként az omega- 3 zsírsavak - a vegán étrend legfontosabb tápanyagai. Az antioxidánsok elpusztítják a szabadgyököket az emberi szervezetben, amelyek kifejezetten reaktív vegyületek. Az E-vitamin , a C-vitamin és a béta- karotin tökéletes antioxidáns forrás, de a gyümölcs- és zöldségfélékben is megtalálhatjuk. Fogyasszunk sok paradicsomot, gránátalmát, sárgarépát, piros szőlőt, narancsot, stb. A zsírsavak ugyanis kiválóan hidratálják a bőrt, segítenek csökkenteni a szárazságot, a bőrpírt, illetve a gyulladás okozta tüneteket egyaránt.

Karcsúság egészséges táplálkozással, koplalás nélkül. Hogyan valósítható ez meg?

A veganizmus az állati eredetű ételek kerülésével párosul, a vegán táplálkozás egy olyan étkezési forma, amely T. Colin Campbell PHD. professzor kutatásainak köszönhetően, bizonyítottan a legegészségesebb és legfenntarthatóbb étkezési szokás. Mindemellett a vegán étrend segít, hogy a plusz kilóktól is megszabaduljunk, így természetes módon megőrizzük a testsúlyunkat. A vegán táplálkozásnak köszönhetően leszünk képesek megtartani az egészséges testsúlyt, mindezt diéta és koplalás nélkül – ennek egyszerű a magyarázata, hiszen az étrendből kimarad a káros állati zsírok jelenléte és növekedik a rostbevitel. A növényi alapú ételek fogyasztása amellett, hogy tápláló és laktató, általánosságban – ez nem szükségszerű - kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a tejtermékek és az állati eredetű hozzávalókkal készült ételek.

Méregtelenítés fontossága az egészség megőrzéséhez

Mindenféle étkezési szokástól függetlenül, sajnos elkerülhetetlen a méreganyagok bejuttatása a szervezetbe, hiszen még gondos odafigyelés mellett is képesek a különféle baktériumok bejutni, majd letelepedni a szervezetben, melyek elszaporodásával megannyi betegségnek ágyazhatunk meg. A méregtelenítés évente kétszer ajánlott, de a gyakori tünetek valamely jelenléténél erősen ajánlott elkezdeni egy méregtelenítő kúrát alkalmazni, ilyen problémák lehetnek a hasi fájdalmak, a gyakori emésztési problémák, az allergia, továbbá az indokolatlan kimerültség, stb.. A felhalmozódott méreganyagok eltávolításában a napi 2,5 -3 liter víz fogyasztása segítségünkre lesz, de ez koránt sem elegendő. Napjainkban még mindig nagyon kevesen tudják, hogy a bél falán lerakódott salakanyagok csak segítség útján képesek távozni. A tökéletes tisztító kúrában segítségünkre lehet a Clean Inside rost, mely a vegetáriánus étrendnek megfelel.


Forrás:
WebMD: http://www.webmd.com/food-recipes/guide/vegetarian-and-vegan-diet
Vegan Souls: http://www.vegansouls.com/healthy-vegan-skin-and-hair


Hirdetés:
Hirdetés: