A probiotikumok szerepe az IBS kezelésében

Miért fontos a probiotikumok szerepe az IBS kezelésében?

A probiotikumok olyan jótékony, elő baktériumok, amelyek segítik a bélflóra egészségének megőrzését. Számos külső, negatív tényező létezik ugyanakkor – helytelen táplálkozás, fertőzések, antibiotikumot tartalmazó gyógyszerek, alkoholfogyasztás, dohányzás, stb. –, amelyek hatására a bélflóra egyensúlya felborul. Ilyenkor a káros baktériumok elszaporodnak, amit a szervezetben élő hasznos baktériumok segítség nélkül már nem képesek ellensúlyozni. Ha a bélflóra nem tudja betölteni feladatát, ennek következtében kellemetlen emésztési zavarok, illetve akár irritábilis bél szindróma is kialakulhat. Az IBS tünetei az erős alhasi fájdalom, a puffadás, az emésztési zavarok és a nem megfelelő székletürítés. Irritábilis bél szindrómáról akkor beszélhetünk, ha a panaszok legalább három hónapig fennállnak, vagy havonta minimum háromszor jelentkeznek.

Irritábilis bél szindróma kialakulásának okai

Az IBS kialakulásának pontos okait nehéz meghatározni – szerepet kaphat a stressz, különböző fertőzések, a helytelen táplálkozás és életmód –, annyi azonban elmondható, hogy a bélflóra egyensúlyának felbomlása miatt jelentkező panaszok a probiotikumok megemelt bevitelével enyhíthetők, illetve megszüntethetők. Nem véletlen, hogy az IBS-re jellemző tünetek fennállásakor, a bélflórában kimutathatóan alacsonyabb a probiotikus bélbaktériumok száma.


Probiotikus kiegészítő - Swiss Probiotix®

Fagyasztott-szárított, szakszerűen összeállított kiváló hatású probiotikus étrend-kiegészítő, bélben feloldódó vegetáriánus kapszulákban. 10 válogatott jótékony baktériumfajból áll, kapszulánként 4 milliárd sejtet tartalmaz. A szakszerű összeállítás eredményeképpen biztosítja a szervezet számára a szükséges jótékony baktériumokat. Megfelel a vegetáriánus étrend követelményeinek.

Érdekel a Swiss Probiotix®


Hirdetés:
Hirdetés: