A probiotikum jó megoldás az allergia ellen

Megdöbbentők azon előrejelzések, amelyek szerint 20 év múlva a világ lakosságának közel a fele allergiás lesz. Napjainkban központi kérdéssé nőtte ki magát, hogy a rohamosan növekvő allergiások száma kétségbeejtően egyre több lesz. Valóban elkerülhetetlen az allergia ilyen drasztikus elterjedése? A probiotikum megoldást jelenthet?

Gyakran civilizációs betegségnek nevezik az allergia kialakulását. Ha megfigyeljük, az idősebb korosztályt még nem, de a gyermekeket, és a közép korosztályt már érinti az allergia. Nagyszüleink korában még ritka betegségnek számított. A XIX. század közepén szénanáthaként ismert tünetek a lakosság csupán 1-2%-át érintették. Szakemberek véleményéi szerint, az allergia elterjedése az 1870-es évektől indult meg, köszönhetően a gyors fejlődésnek. A környezetszennyezés elkerülhetetlen volt, napról-napra súlyosabb a szennyezettségi szint, hatására a légúti betegségek kialakulása egyre több embert érint.

Az allergiás reakciókat kiváltó okokat már nagyon sok kutató csapat vizsgája, megpróbálják kideríteni a betegségek hátterét, hogyan lehetne mindezeket megelőzni, hatékonyan kezelni. Sajnos sem a beteg, sem az egészséges ember, de még a döntéshozó orvos sem a perspektíváknak megfelelő komolysággal tekint az allergia körüli kérdésekre. Az allergia ront az életminőségen és a munkaképességet is befolyásolja.

Mitől függ az allergia kialakulása?

Az eddigi kutatások azt mondják ki, hogy az öröklődés nagy szerepet játszik a betegség megjelenésében. Amennyiben a családban diagnosztizált allergiás beteg van, feltételezhetően a következő generációban is meg fog jelenni az allergia. Másodkörben a nem örökletes allergiás megbetegedések a külső környezeti hatásoknak köszönhetőek, mint például a poratka, a penészgomba, vagy a közlekedési füst, és légszennyezettség, stb. A csecsemők zárt térben töltik idejük mintegy 95%-át, amennyiben magas allergén terhelésnek vannak kitéve, a későbbiekben nagy valószínűséggel lesznek allergiások.

Mit tehetünk az allergia ellen? Segíthetnek a probiotikumok?

Immunrendszerünk fő feladata, hogy megvédjen bennünket a betegségek, a kórokozók, a vírusok és a baktériumok ellen. Az eltúlzott immunreakció eredményeképp hisztaminok szabadulnak fel, amely a szem, a torok, a légcső és a bőr gyulladásával jár együtt. Vannak, akik egész évben, míg mások szezonálisan szenvednek allergiában.

Az allergia kezelésére egyre több orvosság áll a rendelkezésre, viszont ezek csak a tünetek megszüntetésében lesz a segítségünkre, a kiváltó ok nem múlik el.

A probiotikumokról feltehetően már sokan hallottak. A probiotikumok olyan jótékony baktériumok, amelyek a szervezetben lakoznak. Kedvező hatással akkor vannak ránk, ha több bennünk a jótékony baktérium. A probiotikumok képesek kiszorítani a fertőzéseket, valamint a vírusos megbetegedéseket. Csökkenésüket érdemes valamilyen úton pótolni, hiszen ennek köszönhető számtalan betegség kialakulása. Antibiotikumok szedésével a probléma megszűnik, de egyúttal sérül a bélflóra, ezért javasolt ilyen esetben probiotikumot szedni. A legújabb kutatások alátámasztják, hogy a probiotikumok képesek megváltoztatni a szervezet immunválaszát a szezonális allergiára. Az erről szóló eredmény a „Clinical and Experimental Allergy” – című lapban volt olvasható.

A probiotikumok, mint jótékony baktériumok, a bélrendszerben vannak jelen, nagy mértékben segítik az emésztést. A bélben található baktériumok egyensúlya ha felborul, kiválthat egyes allergiás megbetegedéseket, többek között emésztési zavarokat. Ezek elkerülhetőek probiotikumok pótlásával, szedésük tünetmentesség esetén is javasolt.

Mivel minden ember étkezési szokása más, így a probiotikumok pótlása is különféle úton történhet. Tejterméket fogyasztók válasszanak probiotikus tejterméket, a vegán étrendet követők természetesen ezt nem tudják segítségül hívni. Tökéletesen átfogó és egyszerű megoldást egy olyan termék jelenthet, amely teljes biztonsággal segít pótolni a jótékony baktériumokat. A probiotikumok pótlására a Natural Swiss terméke, a Probiotix kiválóan alkalmas, hiszen 8 milliárd hasznos élő baktériummal rendelkezik. Szedésével fenntartható az egészséges bélflóra állapota. Sokak számára a probiotikumok pótlása tej, joghurt fogyasztásával történik, viszont ez egyáltalán nem elegendő. A legjobb megoldást csak a probiotikus készítmények jelenthetnek. Itt utána olvashat, miért válassza a Probiotix kapszulát.

A probiotikum jó megoldás az allergia ellen

A probiotikumok számtalan jótékony hatást gyakorolnak a szervezet egészségi állapotára. A probiotikumok tulajdonképp táplálékkiegészítők, melyek jótékony baktériumokat tartalmaznak az emberi szervezetre nézve. Probiotikumok pótlásával egyes allergiás tünetek csökkenthetőek, megelőzhető a székrekedés, az antibiotikum okozta hasmenés, illetve a tejcukor érzékenység.


Felhasznált szakirodalom:
Lifestrong - http://www.livestrong.com/article/496991-probiotics-side-effects-allergies
Bioptimizers - https://bioptimizers.com/probiotics-allergy-relief-whats-connection
WebMD – probiotic products and allergy
Clinical and Experimental Allergy Magazine


Hirdetés:
Hirdetés: